Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Back

Zo houdt Uwe haar PMS onder controle

Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

PMS-symptomen kunnen je gek maken. Je hebt niet alleen fysiek last – krampen, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel, maar ook last van stemmingswisselingen. Ze zijn plotseling, onverklaarbaar en soms onmogelijk om mee om te gaan, laat staan uit te leggen aan anderen! Maar als je je bewust bent van je cyclus, kun je liever zijn voor jezelf. Ook kun je het jezelf vergeven als je ineens onverklaarbaar boos of prikkelbaar bent zonder enige aanleiding! 

Meer weten over PMS? Lees onze blogpost Zeg Guudbye tegen PMS

Guud-expert en verloskundige Uwe worstelde met endometriose en zware PMS. Maar omdat ze haar cyclus begrijpt, kan ze haar symptomen onder controle houden. "Ik heb gemerkt dat hoe zwaar ik ook aan het ‘PMS’en’ ben, het heel helpend is om te weten dat ik in die fase zit", vertelt Uwe, moeder van twee en verloskundige. "Mijn gevoelens zijn er, maar ik laat ze niet zo heel diep binnenkomen."

Wat Uwe zegt is heel interessant voor vrouwen die met zichzelf in de knoop zitten. Of boos zijn op zichzelf voor alle ‘slechte’ dagen waarop ze zich down, chagrijnig of volledig uitgeput voelen. Het is hoog tijd om de kracht van je cyclus te benutten in plaats van je er tegen te verzetten! Hoe, vraag je je af? Door te leven volgens je cyclus.

In harmonie met je lichaam

Je lichaam maakt tijdens elke fase van je cyclus andere hormonen aan. Daarom voel je je de ene dag een rockster, en de andere dag een verregend eendje. Maar het is niet je lot, en je hoeft het niet te aanvaarden. Sterker nog: het hoort écht niet bij het ‘vrouw’ zijn. 

Want als je je hormonale verschuivingen begrijpt, en je je activiteiten (zoveel mogelijk) aanpast aan wat er in je lichaam gebeurt, kun je harmonieus samenleven met je lichaam. Het resultaat is een relaxter leven: van werk tot je sociale leven en van je sportprestaties tot je libido! Whuup whuup! 

Uwe: “In mijn geval helpt het enorm, om de cyclus – die al een enorme kracht is – nog krachtiger te maken. Dat is denk ik het grootste cadeau dat je jezelf als vrouw kunt geven.” 

 

Guud to know: Meer weten over hoe je net als Uwe kunt leven volgens je cyclus? We schreven er een blog over. Bekijk hem hier.

Dit is Uwe

Uwe is moeder van twee en een ervaren verloskundige. Vrijwel haar hele leven staat in het teken van het doorbreken van taboes rond zwangerschap en bevalling. Met meer dan tien jaar ervaring is ze een expert in hoe moeder worden, een vrouw fysiek en mentaal verandert.

Uwe heeft zelfs twee boeken geschreven over dit onderwerp (Verlos ons, en Verlost, wat nu?) waarin ze haar ervaring gebruikt om mooie, openhartige verhalen te vertellen over de vreugde en kwetsbaarheid van het moeder worden. 

Ze toont haar passie, maar geeft ook nuchter advies, en waar nodig een schouder om op uit te huilen. Haar boeken zijn hiermee echt een geschenk. Want laten we eerlijk zijn, moeder worden is een emotionele fase van je leven (en dat komt echt niet alleen door de hormonen!)

"Als verloskundige zijn we toegankelijker en gemakkelijker om mee te praten", zegt Uwe. “En door mijn ervaring met endometriose en PMS te delen en volgens mijn cyclus te leven, kan ik andere vrouwen informeren en helpen. Zo kan ik ze bijvoorbeeld helpen begrijpen wat je in welke fase van je cyclus nodig hebt om bepaalde menstruatieklachten te verminderen.”

Uwe is een van onze experts waarmee je kunt chatten. Ze staat dus voor je klaar om je te helpen. Neem contact met Uwe of een van onze andere experts op en stel al je vragen. Een zwangerschap, bevalling en leven na de bevalling is intens, maar we zijn er voor je om je te helpen! En heb je onze product-finder al geprobeerd? Het is een makkelijk en snelle manier om meer te ontdekken over je symptomen, en te leren welke oplossing voor jou kan werken.