Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Back

De waarheid over supplementen

Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Er zijn veel producten die snelle oplossingen en onmogelijke resultaten bieden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij waren de loze beloften beu. Want zoveel vrouwen worstelen met hun menstruele gezondheid en in plaats van steun te krijgen, wordt ons vaak verteld ermee te leven – met het ongemak, de onzekerheid en de pijn! Wij verdienen beter. Daarom zijn we Guud Woman gestart en hebben we onze eigen lijn supplementen ontwikkeld.

Voor ons is het persoonlijk

Ken je Morgane al? Ze is de mede-oprichter van Guud Woman en je hebt haar misschien gezien op onze Instagram en onze site. Guud Woman kwam voort uit Morgane's eigen persoonlijke ervaring. Een paar jaren geleden kreeg Morgane de diagnose PCOS en artsen konden haar niet helpen. Ze kreeg te horen hoe ze met symptomen om moest gaan en ze kreeg hormonale anticonceptie voorgeschreven aan en dat was het dan. Geen oplossing. Geen opvolging.

Ze was het zat en was vastbesloten om haar symptomen zelf te verlichten. Ze schoolde zich om tot Nutrition en Fertility expert. Tijdens het trainen ontdekte ze dat kleine veranderingen in levensstijl samen met de juiste supplementen een ongelooflijk positief effect hadden op haar cyclus en vruchtbaarheid. Het leek zo simpel! Waarom vertelden artsen hier niet meer vrouwen over?!

Ze wist dat ze ook andere vrouwen kon helpen. Maar de supplementenindustrie kan verwarrend zijn. Veel producten zitten vol chemische conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en vulstoffen. En veel geven totaal geen resultaat. Hoe moet de gemiddelde vrouw weten welke supplementen ze kan vertrouwen!? Morgane was vastbesloten om iets beters te creëren – iets waarvan vrouwen zeker wisten dat ze het konden vertrouwen, en iest wat écht werkte.

Guud Woman is geboren!

Toen Morgane haar man en mede-oprichter Jan vertelde dat ze haar eigen lijn supplementen wilde ontwikkelen, was hij sceptisch. Hij geloofde niet in de waarde van supplementen en hij vond dat de meeste producten op de markt gebakken lucht waren. Maar Morgane overtuigde hem ervan dat zij iets beters konden maken – dus deden ze dat!

Na talloze testrondes werd Guud Woman geboren! Een lijn met supplementen voor en door vrouwen, met de beste werkende én natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze je menstruele cyclus verbeteren.

Welke lasagne kies jij?

De supplementenmarkt is net als boodschappen doen. Denk aan lasagne. Je kunt een goedkope diepvries lasagne kopen bij de supermarkt. Deze lasagne zit vol met bewerkte ingrediënten. Of je kunt een originele, zelfgemaakte lasagne kopen in een Italiaans restaurant. Op beide producten staat lasagne, maar welke zal beter voor je zijn?

We interviewden 100 vrouwen. Van deze vrouwen kocht 90% supplementen, maar bijna geen van hen kende de merken die ze kochten of wisten waarvoor ze waren. Nog belangrijker: de producten die deze vrouwen kochten, waren heel kunstmatig en gemaakt van vitamines en mineralen van lage kwaliteit. Het waren producten met een hoge winstmarge die vooral waren ontworpen om veel te verkopen, en niemand leek te weten of ze echt werkten!

Er is geen giswerk in wat we doen. Toen we Guud Woman ontwikkelden, hebben we elk ingrediënt uitgedaagd. Onze producten worden ondersteund door gezondheidsclaims die zijn goedgekeurd door de Europese regelgevende instanties. We werkten samen met apotheker Charis D. Milonas om onze supplementen te helpen formuleren. Zij heeft een Master in Farmaceutische Wetenschappen en een Master in Biomedische Wetenschappen. En al onze producten zijn goedgekeurd door het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) en het FOD Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Het resultaat is een supplement waar je blij van wordt.

Maar dit is het ding...

Als je je menstruatiegezondheid wilt verbeteren en je symptomen wilt verminderen of zelfs helemaal laten verwijderen, is er een woord wat je moet kennen: levensstijl.

Een voorbeeld. Stel je voor dat je tijdens je menstruatie last hebt van acne en krampen. Tegelijkertijd ben je non-stop aan het werk en ben je supergestrest. Je pakt altijd fastfood voor de lunch omdat je geen tijd hebt. Om 's avonds tot rust te komen, drink je een glas (of twee of drie...) wijn ‘omdat je zo hard hebt gewerkt’. Klinkt dit bekend?

Het is tijd voor niet zo leuke waarheid: om je acne en krampen te verminderen, moet je je dieet aanpassen en je stress verminderen. Anders zal het toevoegen van een supplement geen enkel verschil maken.

De ‘taal’ van supplementen – dit is het

Wanneer je supplementen koopt, is het belangrijk om de ingrediënten te begrijpen. Je hoeft gelukkig geen wetenschapper te zijn. Je moet alleen de basis kennen. Zoek naar:

  • Zinkbisglycinaat – dit soort zink is licht voor de maag en wordt beter door je lichaam opgenomen.
  • Magnesiumcitraat en/of bisglycinaat – algemeen beschouwd als de beste vorm van magnesium.
  • Actief foliumzuur – foliumzuur is niet alleen voor wanneer je zwanger bent. Lees meer in deze blogpost Alles wat je moet weten over foliumzuur.
  • Omega 3 – uit algen (niet uit visolie)

Alle mineralen en vitamines die we gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit en worden daardoor beter opgenomen door het lichaam. Het resultaat? Een betere flow, glow en vibe!

Nog steeds niet overtuigd?

Misschien heb je al eerder supplementen geprobeerd en is er niets gebeurd. Of misschien zijn je problemen gewoon te groot en helpt een vitamine niet. Feit is dat 75% van de vrouwen hun menstruatiecyclus niet begrijpt en 90% worstelt met klachten rondom hun menstruatie. De enige manier om deze schikbarende cijfers naar beneden te krijgen, is door te leren, begrijpen, en handelen.

Via onze speciale chat kun je praten met experts. We werken met verloskundigen, voedingsdeskundigen, hormoonexperts en seksuele gezondheidsexperts die al je vragen kunnen beantwoorden. Er is geen taboe wat we niet kennen, en er is niets wat we nog niet hebben gehoord.
Vertrouw ons. Praat met ons. We luisteren.

Wat is Guud voor jou?

Doe de quiz