Reviewed door

Morgane - Nutrition & Fertility Coach

  • Hormones

Eindelijk geen krampen meer! – Guud Ambassador Andrea

Krampen zijn de meest voorkomende menstruatieklachten. Maar liefst twee op de drie vrouwen heeft er last van. Soms beïnvloeden ze zelfs je dagelijks leven. Elke. Maand. Weer.  Voor sommige vrouwen, zoals onze Ambassador Andrea, zijn de menstruatie krampen écht heel pijnlijk. Dankzij Guud Woman ontdekte Andrea dat ze de krampen kon verhelpen, zonder elke maand pijnstilling te hoeven nemen.

Pijnstillers zijn een snelle oplossing. Prima als je ze af en toe neemt. Maar je kunt beter kijken naar het verhelpen van de oorzaak, anders blijf je elke maand maar weer naar die pijnstillers grijpen.

Menstruatiekrampen zijn namelijk redelijk eenvoudig op te lossen. Hoe? Met kleine veranderingen in je levensstijl, en de juiste supplementen voor je menstruele gezondheid.

Andrea ontdekte het toen ze met Guud Woman in aanraking kwam. “Ik had last van zware krampen, maar ik neem liever geen medicijnen,” vertelt Andrea. “Toen Guud Woman op mijn pad kwam, was ik onder de indruk. Guud Woman heeft gezonde, natuurlijke supplementen die super werken.” 

Wat is de oorzaak van krampen?

Onderzoekers denken dat de krampen worden veroorzaakt door prostaglandinen. Deze stof wordt in de baarmoeder gemaakt, en zorgt ervoor dat de baarmoeder samentrekt. Dit samentrekken voelt aan als krampen. Hoe meer prostaglandine, hoe meer pijn je zult hebben.

De meeste vrouwen verwachten krampen als ze ongesteld worden. Maar eigenlijk horen ze er niet bij. Niet zúlke hevige krampen in ieder geval.  Andrea had de krampen voor lief genomen, totdat ze erachter kwam dat er wel iets aan te doen was. Een van de oplossingen vind je in het mineraal magnesium.

Magnesium is een belangrijk mineraal wat pijnlijke krampen kan voorkomen. Je vindt magnesium onder andere in donkere chocolade, maar ook in bananen, noten en zaden, groene bladgroenten, of supplementen. Let op dat je kiest voor supplementen met goed opneembare magnesium zoals onze Guud Vibes.

Toen Andrea haar cyclus beter begreep, ontdekte ze nog meer voordelen. "Ik wist echt niet dat je menstruatiecyclus zo'n effect op je kon hebben. Guud Woman heeft me laten begrijpen hoe mijn cyclus mijn lichaam beïnvloedt en wat ik kan doen om me beter te voelen.”

Wil je meer weten over krampen, en wat je er nog meer aan kunt doen? Lees alle tips in ons blog: Menstruatiekrampen? Zo heb je er volgende maand geen last meer van

Leven volgens je cyclus

Een andere belangrijke manier om je krampen tegen te gaan, is door te leven volgens je cyclus. Wanneer je je cyclus begrijpt, kun je er namelijk het beste uithalen en meegaan. Je gaat mee met de flow van je lichaam.

Hiermee verminder je je klachten, en haal je het beste uit je powermomenten gedurende de maand. Dat is iets wat Andrea ontdekte toen ze haar menstruatie beter begreep en Guud Woman in haar dagelijkse routine op te nemen:

Tijdens je eisprong, voel je je vaak mooier en heb je meer energie. Daarom plan ik mijn meetings tijdens deze fase, maak ik alle video’s die ik voor werk moet maken, sport ik en doe ik andere dingen waar ik me graag goed voor voel.

De voordelen van leven volgens je cyclus:

  • Je bent meer in harmonie met je lichaam als je weet wat je kunt verwachten
  • Je hebt minder last van menstruatieklachten (PMS).
  • Je voelt je de hele maand door beter.
  • Je kunt je sportschema aanpassen op je cyclus. Heb je meer energie? Dan doe je een langere workout. Komt je menstruatie eraan? Dan weet je dat je het rustiger aan moet doen.
  • Je eet precies volgens de behoeftes van je lichaam. Zo voorkom je honger, cravings, vermoeidheid en zit je beter in je vel.

Meer weten over leven volgens je cyclus? We schreven er een heel blog over: Leven volgens je cyclus 

Wil je weten hoe je je krampen kunt verhelpen, of heb je vragen over je cyclus? Chat met ons. We helpen je graag.