Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertilty Coach

Back

“Dankzij Guud Woman voel ik mij zelfzekerder en vrouwelijker”

Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertilty Coach

Je een beetje ‘Meh’ voelen tijdens je maandstonden is normaal. Maar wat als je je zo naar voelt dat je je bed gewoon niet kunt uitkomen? Meer dan 90% van de vrouwen ervaren klachten tijdens hun cyclus. Gabriela was er zo een. Maar met de juiste kennis en ondersteuning voelt ze zich inmiddels de hele maand door geweldig.

"Toen ik stopte met de pil was mijn lichaam helemaal gedesoriënteerd. Mijn regels bleven heel lang weg, mijn haar viel uit, mijn borsten deden pijn, en ik had enorm veel krampen en acne."

Van PMS naar klachtenvrij ✨

Het premenstrueel syndroom, afgekort PMS, is een verzamelnaam voor verschillende klachten die vrouwen ervaren rondom hun menstruatie. Je kunt fysieke en mentale symptomen ervaren zoals stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, eetbuien, krampen, angsten, acne, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel.

Je geestelijk én lichamelijk niet goed voelen, is verschrikkelijk. Maar veel vrouwen denken dat het erbij hoort. Want deze klachten worden al generaties lang aanvaard als deel van het vrouw zijn. Als oplossing op de klachten krijgen vrouwen vaak pijnstillers of de pil voorgeschreven. In plaats daarvan kijken wij bij Guud Woman liever naar de oorzaak.

"Guud heeft mijn leven veranderd door mijn cyclus te ondersteunen. Ik wist eigenlijk niet dat ik dat nodig had, maar inmiddels is mijn cyclus heel natuurlijk en normaal, en heb ik geen klachten meer wanneer ik mijn regels heb. Dankzij Guud Woman voel ik mij veel zelfzekerder en vrouwelijker."

We geven vrouwen zoals Gabriela niet alleen de juiste supplementen om hun menstruele gezondheid te ondersteunen, maar via de juiste informatie en support laten we ze ook zien hoe ze goed naar hun lichaam kunnen luisteren.

"Dankzij Guud Woman ben ik mijn lichaam nog meer leren kennen. Ik voel wanneer ik wat nodig heb, en ik geef mezelf dat. En ik merk dat mijn lichaam mij daar ook echt dankbaar om is."

Lees hieronder onze veelgestelde vragen over PMS en ontdek welke vitaminen en mineralen kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.  

FAQ: Zijn klachten rondom mijn regels normaal?

Nee, klachten rondom je menstruatie zijn niet normaal. Al eeuwenlang worden ze gezien als ‘iets wat er nu eenmaal bijhoort’, maar dat is niet zo. Een gezonde cyclus is er een met geen, of minimale klachten.

FAQ: Wat is PMS?

Het premenstrueel syndroom, afgekort PMS, is een verzamelnaam voor verschillende symptomen die kunt hebben rondom je menstruatie. Je kunt fysieke en mentale symptomen ervaren zoals stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, eetbuien, krampen, angsten, acne, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel.  

PMS-symptomen worden in verband gebracht met hormonale schommelingen van oestrogeen en progesteron. Een hoog gehalte oestrogeen (vergeleken met progesteron) draagt bij aan PMS-symptomen. Dit wordt ook wel oestrogeendominantie genoemd.

FAQ: Wat kan ik doen om mijn klachten te verminderen?

Gelukkig is er veel wat je kunt doen om je menstruatiecyclus te ondersteunen en PMS te verminderen. Lees ze in ons blog met 7 duidelijke en makkelijke toepasbare tips: Zeg Guudbye tegen PMS  

FAQ: Welke vitaminen en mineralen dragen bij tot mijn gezondheid en hormonen? 

Studies hebben aangetoond dat vrouwen met PMS vaak een tekort hebben aan magnesium en vitamine B6. Magnesium komt van nature voor in groene groenten, avocado’s, bananen, pure chocolade en noten. Vitamine B6 die helpt bij het reguleren van je hormonale activiteit kan je terug vinden in vlees; gevogelte, eieren, groene groenten, papaya, bananen en sinaasappels. Indien je niet voldoende mineralen en vitamine uit je voeding haalt kan je altijd een supplement toevoegen om je gezondheid te ondersteunen. 

Andere studies hebben ook aangetoond dat gezonde vetten (omega-3 DHA) zouden helpen bij het verminderen van PMS klachten. Gezonde vetten kan je voornamelijk terug vinden in vette vis, noten en zaden, avocado, olijfolie of een supplement. Indien je kiest voor een supplement, bekijk of je kan kiezen voor capsules op basis van algenolie (en geen visolie). Goed voor jou en beter voor de natuur. 

Heb je net als Gabriela last van PMS, of heb je andere klachten? Praat met een van onze experts via de chat, of doe de quiz en ontdek what’s Guud for you.  We helpen je graag! 🥰