Reviewed door

Uwe Porters - Pregnancy & Postpartum Expert

Back

Een betere cyclus en zwangerschap

Reviewed door

Uwe Porters - Pregnancy & Postpartum Expert

 

Veel vrouwen ontdekken supplementen wanneer ze zwanger willen worden. Foliumzuur, maar ook veel andere vitaminen en mineralen worden aangeraden voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Sophie ontdekte onze supplementen toen ze zwanger wilde worden.

“Ik heb Guud leren kennen voor mijn zwangerschap. Voor, tijdens en na de zwangerschap heb ik de supplementen kunnen gebruiken. En nu ik borstvoeding geef, blijf ik de supplementen ook nemen.”

100% hoogwaardige supplementen

Bij het ontwikkelen van onze producten hebben we veel onderzoek gedaan naar de juiste ingrediënten. Veel supplementen worden namelijk niet goed opgenomen door het lichaam, of zitten vol overbodige vulstoffen en bevatten onnodige kleurstoffen. 

Al onze supplementen zijn made in Belgium, 100% plant based, duurzaam en vrij van gluten, tarwe en lactose. Sophie wist dan ook dat ze de supplementen veilig kon gebruiken: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de supplementen van goede kwaliteit zijn.”

Ontdek je cyclus met Guud

Wanneer vrouwen zwanger willen worden, houden ze hun cyclus in de gaten. Wanneer heb ik mijn regels? Wanneer is mijn eisprong? Ben ik überhaupt wel vruchtbaar? 

Ontdek via dit artikel hoe je je menstruatiecyclus kan berekenen. 

Inmiddels kent Sophie haar lichaam en cyclus redelijk goed. “Voor mij is een gezonde cyclus dat je vruchtbaar bent, en je maandelijks een eisprong ervaart. En daarnaast is het belangrijk dat je je lichaam goed leert kennen dat je de verschillende fases kunt ervaren en voelt, dat je een goede voeling hebt met je lichaam.”

 

Ben je bezig met zwanger worden, ben je zwanger, of geef je borstvoeding? Hieronder vind je onze veelgestelde vragen.

FAQ: Ik wil zwanger worden, wat heeft mijn lichaam nodig?

Om zwanger te worden, heb je allereerst een eisprong nodig. Een regelmatige eisprong heb je bij een gezonde cyclus. Een gezonde cyclus bevorder je met een gezonde lifestyle, dieet en lichaamsbeweging.

Om je lichaam verder goed voor te bereiden op de zwangerschap, en zeker te zijn dat jouw lichaam de perfecte basis is voor een zwangerschap, is het aan te raden actief foliumzuur te nemen. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van neurale buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. 

FAQ: Wat heeft mijn lichaam nodig tijdens de zwangerschap? 🤰

Zodra je zwanger bent, gaat je lichaam hard werken om een paar cellen om te toveren tot een volledige baby. Dit kost veel energie. Zorg goed voor jezelf en je baby en blijf de eerste weken actief foliumzuur slikken.

FAQ: Ik wil borstvoeding geven, waar moet ik op letten? 🤱

Wist je dat je gemiddeld vijfhonderd calorieën per dag extra nodig hebt als je borstvoeding geeft? Hoewel een vrouwenlichaam borstvoeding geven goed aankan, kan extra op je voeding letten geen kwaad. Zorg dat je genoeg van alles binnenkrijgt. Lees er meer over in ons blog 'Wat moet je doen bij borstvoeding'

FAQ: Kan ik supplementen nemen?

Ja, maar niet alle supplementen zijn geschikt tijdens de zwangerschap. Omdat je baby tijdens de zwangerschap direct met jouw lichaam is verbonden, en dus ook bijna alles binnenkrijgt, zijn er dingen waar je op moet letten bij het nemen van supplementen. Dit geldt ook tijdens de borstvoedingsperiode.  Je ka steeds bespreken met je arts of vroedvrouw wat je nodig hebt. 

FAQ: Mag ik vitamine A gebruiken? 

Ja, vitamine A (in de vorm van betacaroteen) is een belangrijke vitamine:

  • Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces
  • Vitamine A draagt bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
  • Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid
  • Vitamine A draagt bij tot een normaal ijzermetabolisme
  • Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine A draagt bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen

Maar een teveel aan vitamine A tijdens zwangerschap is inderdaad niet goed. Vrouwen die Roaccutane (met hoge dosis vitamine A) nemen om acne te bestrijden mogen niet zwanger worden omdat te veel vitamine A in een hoge dosis schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby. 

Let op dat je daarom niet meer dan 3000 ug binnenkrijgt (maar daar kom je niet zomaar aan. Ter vergelijking: Guud Flow bevat 800 ug) en kies voor vitamine A onder de vorm van bètacaroteen.

Geef je net als Sophie borstvoeding, of wil je zwanger worden of ben je zwanger? Praat met een van onze experts via de chat, We helpen je graag! 🥰