Reviewed door

Leen Scholiers - Pleasure & Love Coach

Back

Wanneer heb jij zin in seks?

Reviewed door

Leen Scholiers - Pleasure & Love Coach

Is het je al opgevallen? De ene week voel je je superhot en heb je zin in stomende vrijpartijen, en de andere week, tja, voel je ‘m gewoon niet zo...

No worries, dit is heel normaal. Want als het aankomt op je sex drive zijn je hormonen belangrijk. De levels oestrogeen, progesteron en testosteron veranderen de helemaal maand door, en je libido dus ook.

Gewoon écht 0,0 zin?

Maar wat als je libido zo laag is dat je helemaal geen zin hebt in een spannende nacht?

Geloof ons, je bent niet de enige. Zo’n 70 procent van de vrouwen heeft soms minder behoefte aan seks. Stress en vermoeidheid spelen een grote rol, maar jouw hormonen zijn degene die het echt voor het zeggen hebben. Als jij én je partner dit weten, kunnen jullie hier mooi op inspelen.

Je sexy cyclus in 4 fases

Dus, wanneer heb je het meeste zin? Dit is wat onze Pleasure & Love coach Leen S. zegt over je libido en je menstruatiecyclus:

Zie de 4 fases van je cyclus als de 4 seizoenen:

Het is lente tijdens de folliculaire fase.

Tijdens je ovulatie is het zomer!

Maak je klaar voor de herfst tijdens je premenstruele fase.

De dagen dat je bloedt is het winter.

En, ook niet onbelangrijk: Wist je dat je je orgasmes ook zo kunt bekijken? 

Tijdens de lente wordt de spanning en het genot steeds groter… tot het zomer is en je klaarkomt en alles in bloeit en vloeit en knalt. 

De herfst is de tijd om na te genieten. Je lichaam staat nog steeds open en je emoties vloeien vrij. Daarna is het tijd voor de winter(slaap): Je laadt op en bent in rust.

Elk seizoen, of we het nu over je vrouwelijke cyclus of je orgasme hebben, hebben eigen specifieke en bijzondere kenmerken die je kunt voelen en beleven als je ze maar omarmt.

Er is dan ook geen goed of fout, en geen rangorde – zomer is niet beter dan winter, alleen anders. 

Uhm… moet ik dan genieten van het bloeden?

En is het oké om me niet sensueel en seksueel te voelen?

YES, YES, YES, woman! Omarm jezelf als een cyclische vrouw, en geef je lichaam ook de stilte en rust die het nodig heeft.

Sommige vrouwen doen er alles aan om de winter zo snel mogelijk over te laten gaan, terwijl dit moment om stil te staan, te voelen, en te relaxen juist zó belangrijk is. Zo kun je daarna met alle energie de lente ontvangen en genieten van de voorpret. 

En vaak bereik je met haast juist het tegenovergestelde effect: Je blijft steken in de winter en alles gaat mis. Denk je dat je vastzit in een seizoen? Dit zijn een paar kenmerken...

  • Als je niet kunt klaarkomen, zit je vast in de lente.
  • Als je altijd klaarkomt en seks ziet als een marathon, met het doel de finish te halen, dan zit je vast in de zomer.
  • Als je de emoties na het orgasme niet laat vloeien, zoals huilen – wat juist gezond en heel normaal is – dan sla je de herfst over. 

Oh, en trouwens, wist je dat je je vier cycli kunt beleven in één fijne vrijpartij? Yes baby, dat is wat er gebeurt als je meerdere keren achter elkaar klaarkomt. En jij kan het ook, als je wilt.

Je libido-boodschappenlijst...

🍫 Pure chocola

Hmm… het ultieme afrodisiacum. Cacao zit vol magnesium, ijzer en flavonoïde. Deze mineralen en antioxidanten zorgen voor een goede doorbloeding van je geslachtsorganen. Oeh la la! Met een goede doorbloeding wordt je sneller opgewonden en bereik je sneller je orgasme.

Daarnaast zorgt pure chocola voor meer dopamine in de hersenen. En daar word je blij van. Kies voor chocola met tenminste 70% cacao – M&M’s doen de trick helaas niet.

🍍 Ananas

Het eten van verse ananas zou je lichaamsvocht zoeter maken, dus ook down there... Heb je zin in een uitgebreid voorspel, dan weet je wat je als dessert op je menu zet! Houd je niet van ananas? Probeer het dan eens met mango, banaan of dadels.

🍷 Rode wijn

Als je voor een romantisch diner gaat, kies dan rode wijn in plaats van een cocktail of biertje. Rode wijn bevat veel flavonoïden, een antioxidant die je ook terugvindt in noten, groeten, en fruit. 

En hoewel het verleidelijk is om samen een hele fles achterover te gooien, zijn één of twee glaasjes perfect. Zo houd je je hormonen in balans, en voorkom je een kater 

✨ Gember 

Gember is niet alleen goed voor je bloedcirculatie, maar werkt ook verwarmend en stimulerend... Ideaal voor een fijne vrijpartij! Drink een kopje gemberthee na het diner, en pak er een stuk pure chocolade bij om het af te maken ;-)

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten? Neem contact op via onze live chat-support. We helpen je met veel liefde.

Dit artikel werd geschreven en goedgekeurd door Leen S. 

bronnen: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29864418/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2887768/