• Skin

Guud ambassador Lisa: “Ik ben meer dan die acne”

Niemand ligt wakker van een pukkeltje hier of daar, maar wat als acne je leven beïnvloedt? Het overkwam Guud ambassador Lisa. Maar dankzij Guud Woman heeft ze haar hormonale acne eindelijk onder controle.

“Ik had jaren last van hormonale acne. Acne is iets superlastigs, want als je dat in je pubertijd hebt, dan aanvaardt iedereen dat. Want een klein jeugdpuistje, dat is allemaal oké. Maar als je een bepaalde leeftijd voorbij bent, is dat ineens anders. Mensen denken van, oei, die heeft dat precies nog altijd, zal er iets mis met haar zijn?”

Acceptatie, Supplementen & Knowledge

Lisa is niet de enige vrouw met hormonale acne. Want hoewel de wereld ons doet geloven dat je met de juiste verzorging een stralende en acnevrije huid krijgt, is dat niet waar. Een gezonde huid is gelinkt aan je hormoonhuishouding, en komt van binnenuit. Het is een frustrerende strijd, waarbij je van alles probeert, vaak tevergeefs.

Toen Lisa bij ons aanklopte voor haar hormonale acne, hielpen we haar niet alleen met de juiste supplementen, maar gaven we haar ook die o, zo nodige informatie over haar cyclus. Want je cyclus en hormonen (en dus hormonale acne) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wij geloven in knowledge is power. En daarom hechten wij naast onze kwalitatieve producten veel belang aan het delen van de juiste info en vrouwen ondersteunen in hun zoektocht.

“Wat voor mij belangrijk is, is dat je aan de ene kant de supplementen hebt – die zijn belangrijk en dat is een groot onderdeel, maar aan de andere kant heeft Guud mij ook gigantisch ondersteund in de knowledge over mijn cyclus. En daarnaast is er nog de Facebookcommunity, die vind ik echt top!”

Je goed voelen van binnen én buiten

Het uiteindelijke doel is natuurlijk een stralende huid, maar waarom? Om je goed te voelen, van binnen en van buiten. Daarom vind je bij ons niet alleen de supplementen, maar krijg je ook access tot een warme en inclusieve community van vrouwen die elkaar empoweren en zorgen voor een positieve mindset. Zodat je net als Lisa kunt zeggen “Ik ben meer dan die acne.

Heb jij net als Lisa last van acne? Lees hieronder onze veelgestelde vragen over acne en ontdek welke supplementen je klachten kunnen helpen verminderen.

FAQ: Waarom heb ik acne?

Ben je de pubertijd voorbij en heb je nog steeds last van acne? Dan heb je waarschijnlijk te maken met hormonale acne. Gedurende je cyclus veranderen je hormonen. Sommige vrouwen zijn gevoeliger voor deze hormoonschommelingen en krijgen als reactie hierop acne.

Het kan ook zijn dat je cyclus niet optimaal is en je extremere schommelingen hebt, waar je lichaam ook weer extremer op reageert.

FAQ: Hoe verandert mijn huid tijdens mijn cyclus?

Je huid verandert je hele cyclus lang:

🩸  Menstruele fase
De dagen voor je menstruatie dalen de hormonen oestrogeen en progesteron. Een laag oestrogeenniveau tijdens je menstruatie zorgt ervoor dat je huid droog aanvoelt. Je huid heeft deze dagen dus andere behoeften. 

✨  Folliculaire fase
In deze fase stijgt je oestrogeen weer. Dit belangrijke vrouwelijke hormoon zorgt voor een goed vochtbalans.

☀️  Ovulatie fase
De dagen voor je ovulatie en tijdens je ovulatie is je huid op haar best. Je huid heeft een gezonde glans.

🙎‍♀️  Luteale fase
Progesteron speelt een actieve rol in deze fase en activeert de talgaanmaak. Overmatige talg verstopt je poriën en vormt zo de ideale voedingsbodem voor de bacteriën die puistjes veroorzaken.

FAQ: Welke supplementen helpen bij een onrustige huid?

Guud Glow en Guud Inside zijn fijne supplementen voor een rustigere huid.

Guud Glow helpt je om je tijdens je hele cyclus mooi, krachtig en sterk te voelen. Dit natuurlijke supplement bevat alles wat je nodig hebt voor een stralende huid, gezond haar en sterke nagels.

Guud Inside helpt je bij het behouden van een gezond hart en brein en zit vol Omega 3. Gezonde vetten zoals Omega-3 zijn belangrijk om je klachten te verminderen.

Bovendien is ons Omega-3-supplement gemaakt van algen, en niet van visolie. Dat maakt Guud Inside ook nog eens 100% plantaardig en duurzaam.

FAQ: Wat kan ik nog meer doen tegen acne?

Let op je dieet en levensstijl. Koffie, chemicaliën, slaapgebrek, de pil, en stress ontdoen je lichaam van belangrijke voedingsstoffen die je hormonen gezond houden en zorgen voor een zuivere huid.

Overmatig alcohol drinken en suikers eten, zorgen er daarnaast ook voor dat de lever overuren draait. Je lever heeft voldoende voedingsstoffen nodig om je lichaam te ontgiften.

Als je lever te druk bezig is met het afvoeren van bijvoorbeeld alcohol en suiker, kan het je oestrogeenoverschot niet afvoeren. Het resultaat is een oestrogeendominantie, wat weer voor puistjes zorgt.

Tijdens de 2de helft van je cyclus (na ovulatie tot menstruatie) gaat progesteron beginnen stijgen. Progesteron zorgt voor meer talgproductie met puistjes als gevolg. Denk aan een supplement met zink om je talgproductie te verminderen.

Tot slot wordt een verstoorde darmflora ook nog gelinkt aan acne. Zorg dus voor gezonde darmen. Lees hier meer over in ons blog: Gezonde darmen, happy hormones.

Heb je net als Lisa last van hormonale acne, of andere klachten? Praat met een van onze experts via de chat, of stuur ons een e-mail. We helpen je graag! ✨