Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

 • Hormones
 • Mood
 • Nutrition

De ochtendroutine van founder Morgane

Een goede routine vinden én volgen is lastig. Je blijft te lang liggen, je kinderen vragen aandacht of je hebt haast. Toch is het belangrijk dat je jouw routine vindt. Waarom? Een goede ochtendroutine is belangrijk om de dag vol energie te starten. Dit is mijn routine! 💪

🧘‍♀️ Stap 1: yoga-time!

Mijn wekker gaat om 06.45. Ik blijf graag liggen, maar toch sta ik altijd zo snel mogelijk op. Ik begin mijn dag met een yogasessie van 20 minuten. Deze sessie is echt de basis voor mijn dag en bepaalt hoe ik mij de rest van de dag voel.

🥑 Stap 2: een gezond ontbijt

Tijd voor een heerlijk ontbijt. Voor ons als gezin is een vers ontbijt met fruit erg belangrijk. Ons lievelingsontbijt? Een smoothiebowl! Dit is het recept:

Ingrediënten voor 2 porties

 • 2 bevroren bananen. Tip: Leg de bananen de avond van tevoren alvast in de diepvries, zonder schil
 • 1 appel of peer
 • 50 ml kokoswater of amandelmelk
 • ¼ avocado
 • 2 handjes spinazie
 • 1 handje boerenkool
 • 1 eetlepel citroen- of limoensap
 • 80 gram mangostukjes (vers of uit de diepvries)
 • 1 dadel (optioneel)
 • 1 eetlepel hempzaad 

Zo maak je de smoothiebowl:

 1. Doe het kokoswater of amandelmelk in de blender. 
 2. Voeg nu alle zachte ingrediënten toe. 
 3. Voeg vervolgens de harde of bevroren stukken toe. Zorg ervoor dat de smoothie niet te vloeibaar is.
 4. Serveer de smoothiebowl met granola, cacao nibs, zaden, kokosschilfers, en stukjes fruit.

En de koffie? 

Ik ontbijt zonder koffie. Vroeger kon ik echt niet zonder, maar ik ontdekte dat het een negatieve invloed heeft op mijn cyclus (lees hier waarom)


Nu drink ik het liefst gemberthee, kurkumathee, of raw cacao met maca en amandelmelk. Net zo lekker, gezonder én het geeft een flinke energieboost!

 ✨ Stap 3: ondersteunende supplementen

Ik vul mijn dieet aan met ondersteunende supplementen:

Ochtendsupplementen: 

Elke ochtend neem ik 1 capsule van Guud Flow en afhankelijk in welke fase ik zit van mijn cyclus neem ik ook Guud Glow supplementen voor mijn huid. Vroeger had ik altijd veel last van hardnekkige puistjes, maar met deze supplementen straalt mijn huid!

Avondsupplementen: 

‘s Avonds neem ik Guud Inside want het zit boordevol omega-3 en Guud Vibes om goed te slapen en de volgende dag te knallen  Guud Vibes bevat kwalitatieve goed opneembare magnesium dat helpt bij het aanmaken van je slaaphormoon  Omega 3 helpt bij het reguleren van je vrouwelijke hormonen en werkt ontstekingsremmend  Omega 3 wordt het beste opgenomen na het avondeten.