Onze podcast over cyclisch leven

Het Cyclus Kompas

Een podcast over leven volgens je menstruatiecyclus en hoe dat jou gelukkiger kan maken. Cyclisch leven klinkt misschien uitdagend, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Wil jij ook intuïtiever in het leven staan, je cyclus en jezelf beter begrijpen en vervolgens je agenda hierop afstemmen? Dan is Het Cyclus Kompas zeker iets voor jou.

HET CYCLUS KOMPAS

Haal het beste uit je menstruatiecyclus

Guud co-founder Morgane Leten gidst je doorheen je cyclus en bewapent je met allerlei inzichten over vrouwelijke gezondheid. Leer omgaan met menstruatiekwaaltjes, optimaliseer je slaap, voeding en agenda in functie van je cyclus en ga op ontdekking in je eigen hormoonhuishouding!

Bekijk onze laatste afleveringen

aflevering 1

-50 mins

Leven volgens je cyclus, doe je zo!

aflevering 2

-30 mins

Stoppen met hormonale anticonceptie

aflevering 3

-40 mins

Je huid en je cyclus

aflevering 4

-50 mins

Voeding en kruiden

AFLEVERING 5

-49 MINS

Je hoeft geen pijn te lijden

AFLEVERING 6

-43 MINS

De kracht van je cyclus

Maak kennis met onze host en gastsprekers

Line Ellegiers

Podcast Host

Line, naast onderneemster, actrice en zangeres ook podcastmaakster, gaat gedurende 6 afleveringen in gesprek met verschillende gastsprekers die samen met haar taboes doorbreken over de menstruatiecyclus.

Rebecca Verhofstede

Aflevering 1

Verloskundige, Sensiplan Coach en oprichtster van Vrouw en Vruchtbaarheid. Rebecca leidt je door de verschillende seizoenen van je cyclus en leert je hoe je baarmoederhalsslijm in de loop de maand verandert.

Morgane Leten

Aflevering 1, 3 en 6

Auteur van Het Cyclus Kompas en co-founder van Guud Woman. In haar zoektocht naar oplossingen haar PCOS-diagnose, heeft ze zich herschoold in Voeding & Vruchtbaarheid en ontdekte ze de vele voordelen van leven volgens haar cyclus.

Trix Eden Breuls

Aflevering 2

Fotografe, content creator en toegewijde veganiste. Trix stopte 2 jaar geleden met de pil en kreeg de volle steun van haar lief, ook al hebben ze geen kinderwens. Ontdek in de aflevering hoe ze zich voelt nu ze een natuurlijke cyclus heeft!

Nouchka De Maeyer

Aflevering 2

Nouchka helpt andere vrouwelijke ondernemers met hun personal branding en online presence. Net als Trix stopte ze met de pil, maar dat verliep heel wat anders dan ze had verwacht. Nouchka vertelt je over de lange weg die ze heeft afgelegd om zichzelf opnieuw te ontdekken.

Marion Naudts

Aflevering 3

Herborist en expert in natuurlijke cosmetica. Met Marion Maakt helpt ze je je skincare te personaliseren en lanceerde ze ook 4 serums die matchen met de 4 seizoenen van de cyclus. Marion deelt haar kennis over de balans tussen je huid en je cyclus en hoe je omgaat met hormonale acne.

Lily Joan Roberts

Aflevering 4

Plant-based chef, voedingsdeskundige, ayurvedische welzijnscoach en herborist. Lily Joan heeft een passie voor de helende kracht van de natuur en in de aflevering over voeding en kruiden brengt ze aan het licht wat het effect van voeding is op ons lichaam en onze geest.

Lynn Van Royen

Aflevering 4

Actrice en herborist in spe. Toen Lynn besliste om haar hormoonspiraal weg te halen ging er een nieuwe wereld voor haar open en vierde ze de dag waarop ze na 6 jaar weer ongesteld werd. Samen met Lily Joan bespreekt ze vol passie hoe voeding en kruiden ons kunnen helpen bij een gezonde cyclus.

Uwe Porters

Aflevering 5

Vroedvrouw die toevallig ook moeder werd, zo noemt Uwe zichzelf. Ze is auteur van twee boeken en doorbreekt graag taboes rond seksualiteit en intimiteit na een zwangerschap. Uwe heeft zelf ook endometriose en deelt haar ervaring om duidelijk te maken dat vrouwen niet in stilte moeten lijden.

Colette Peeters

Aflevering 5

Colette is osteopaat en expert in endometriose, onvruchtbaarheid en gynaecologische klachten. Al jaren doet ze onderzoek naar het effect van interne osteopathische technieken bij patiënten met chronische pijn en samen met Uwe bespreekt ze veelvoorkomende klachten bij vrouwen.

Eva Daeleman

Aflevering 6

Eva is een creatieve duizendpoot die al zes boeken schreef en een passie heeft voor alles wat met (vrouwelijke) energie te maken heeft. Ze werkt als bewustzijnscoach, reiki master, yogi, ondernemer en spreker. Eva ontdekte ook de kracht van haar cyclus: hoor haar verhaal!

Hilde De Baerdemaeker

Aflevering 6

Hilde is niet alleen mama van een groot gezin en megasuccesvolle actrice, ze richtte ook meditatieplatform Nog 9 Minuten op met Evi Hansen en Jutta Borms. Nadat ze zwanger werd van haar tweeling is ze in contact gekomen met yoga, meditatie, zelfreflectie en Reiki.

Natasha Casteleyn

Aflevering 6

Natasha is een geboren onderneemster en ontdekte haar passie voor juwelen maken tijdens haar reizen. Door haar cyclus te tracken ontdekte ze dat ze creatiever is tijdens de folliculaire fase, wat voor haar als juwelenontwerpster natuurlijk een enorme meerwaarde is.

We hebben een boek uitgebracht

Laat je leiden door je natuurlijke hormonen

Heb je zin om intuïtiever in het leven te staan, je cyclus en jezelf beter te begrijpen en vervolgens je agenda hierop af te stemmen? Lees dan zeker Het Cyclus Kompas!

Luister naar Het Cyclus Kompas

Beschikbaar op:

aflevering 1

Leven volgens je cyclus, doe je zo!

Luister nu:
aflevering 2

Stoppen met hormonale anticonceptie

Luister nu:
aflevering 3

Je huid en je cyclus

Luister nu:
aflevering 4

Voeding en kruiden

Luister nu:
aflevering 5

Je hoeft geen pijn te lijden

Luister nu:
aflevering 6

De kracht van je cyclus

Luister nu: