Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Back

De ochtendroutine van founder Morgane

Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

 

Een goede routine vinden én volgen is lastig. Je blijft te lang liggen, je kinderen vragen aandacht of je hebt haast. Toch is het belangrijk dat je jouw routine vindt. Waarom? Een goede ochtendroutine is belangrijk om de dag vol energie te starten. Dit is mijn routine! 💪

🧘‍♀️ Stap 1: yoga-time!

Mijn wekker gaat om 06.45. Ik blijf graag liggen, maar toch sta ik altijd zo snel mogelijk op. Ik begin mijn dag met een yogasessie van 20 minuten. Deze sessie is echt de basis voor mijn dag en bepaalt hoe ik mij de rest van de dag voel.

🥑 Stap 2: een voedzaam ontbijt

Tijd voor een heerlijk ontbijt. Voor ons als gezin is een vers ontbijt met fruit erg belangrijk. Ons lievelingsontbijt? Een smoothiebowl! Dit is het recept:

Ingrediënten voor 2 porties

 • 2 bevroren bananen. Tip: Leg de bananen de avond van tevoren alvast in de diepvries, zonder schil
 • 1 appel of peer
 • 50 ml kokoswater of amandelmelk
 • ¼ avocado
 • 2 handjes spinazie
 • 1 handje boerenkool
 • 1 eetlepel citroen- of limoensap
 • 80 gram mangostukjes (vers of uit de diepvries)
 • 1 dadel (optioneel)
 • 1 eetlepel hempzaad 

Zo maak je de smoothiebowl:

 1. Doe het kokoswater of amandelmelk in de blender. 
 2. Voeg nu alle zachte ingrediënten toe. 
 3. Voeg vervolgens de harde of bevroren stukken toe. Zorg ervoor dat de smoothie niet te vloeibaar is.
 4. Serveer de smoothiebowl met granola, cacao nibs, zaden, kokosschilfers, en stukjes fruit.

Probeer zoveel mogelijk af te wisselen. Andere heerlijke ontbijtjes dat jij bij ons zal terug vinden zijn: havermout + zaden (hennepzaad en/of chiazaad) met banaan en amandelpasta, omelet met avocado en toast, Griekse yoghurt met zaden en noten en granola (ik kies granola dat niet veel toegevoegde suikers bevat maar niet altijd gemakkelijk te vinden) 

En de koffie? 

Ik ontbijt zonder koffie. Vroeger kon ik echt niet zonder, maar ik ontdekte dat het een negatieve invloed heeft op mijn cyclus (lees hier waarom). 

Nu drink ik het liefst gemberthee, kurkuma thee, of raw cacao met maca en amandelmelk. Net zo lekker, gezonder én het geeft een flinke energieboost!

 ✨ Stap 3: ondersteunende supplementen

Ik vul mijn gebalanceerde levensstijl aan met supplementen om mijn algemene gezondheid en cyclus te onderstuenen:

Ochtendsupplementen: 

Elke ochtend neem ik 1 capsule van Guud Flow en afhankelijk in welke fase ik zit van mijn cyclus neem ik ook 1 capsule Guud Glow  voor mijn huid. Vroeger had ik altijd veel last van hardnekkige puistjes, maar dit supplement bevat zink en selenium dat helpt bij het onderhouden van mijn huid.

Let op: neem Flow en Glow niet samen aangezien het beide multivitamines zijn en dus zwaar op de maag kunnen liggen. Flow neem ik bij het ontbijt en Glow na mijn avondmaal om misselijkheid te vermijden. 

Avondsupplementen: 

‘s Avonds neem ik twee capsules Guud Inside want dit supplement zit boordevol omega-3 en twee capsules Guud Vibes dat goed opneembare magnesium bevat en helpt bij vermoeidheid. Studies hebben aangetoond dat magnesium helpt bij het aanmaken van je slaaphormoon.

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je perfecte routine? Chat met ons! Wij kunnen je helpen!