Revue par

Morgane Leten - Nutrition & Fertilty Coach

  • Hormones

“Dankzij Guud Woman voel ik mij zelfzekerder en vrouwelijker”

Je een beetje bleh voelen tijdens je regels is normaal. Maar wat als je je zo naar voelt dat je je bed gewoon niet kunt uitkomen? Meer dan 90% van de vrouwen ervaren klachten tijdens hun cyclus. Guud ambassador Gabriela was er zo een. Maar met de juiste knowledge en supplementen voelt ze zich inmiddels de hele maand door geweldig.

"Toen ik stopte met de pil was mijn lichaam helemaal gedesoriënteerd. Mijn regels bleven heel lang weg, mijn haar viel uit, mijn borsten deden pijn, en ik had enorm veel krampen en acne."

Van PMS naar klachtenvrij ✨

Het premenstrueel syndroom, afgekort PMS, is een verzamelnaam voor verschillende symptomen die kunt hebben rondom je menstruatie. Je kunt fysieke en mentale symptomen ervaren zoals stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, eetbuien, krampen, angsten, acne, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel.

Je geestelijk én lichamelijk niet goed voelen, is verschrikkelijk. Maar veel vrouwen denken dat het erbij hoort. Want deze klachten worden al generaties lang aanvaard als deel van het vrouw zijn. Als oplossing op de klachten krijgen vrouwen vaak pijnstillers of de pil voorgeschreven. In plaats daarvan kijken wij bij Guud Woman liever naar de oorzaak.

"Guud heeft mijn leven veranderd door mijn cyclus te ondersteunen. Ik wist eigenlijk niet dat ik dat nodig had, maar inmiddels is mijn cyclus heel natuurlijk en normaal, en heb ik geen klachten meer wanneer ik mijn regels heb. Dankzij Guud woman voel ik mij veel zelfzekerder en vrouwelijker."

We geven vrouwen zoals Gabriela niet alleen de supplementen om zich fysiek beter te voelen, maar via de juiste informatie en support laten we ze ook zien hoe ze goed naar hun lichaam kunnen luisteren.

"Dankzij Guud Woman ben ik mijn lichaam nog meer leren kennen. Ik voel wanneer ik wat nodig heb, en ik geef mezelf dat. En ik merk dat mijn lichaam mij daar ook echt dankbaar om is."

Lees hieronder onze veelgestelde vragen over PMS en ontdek welke supplementen goed werken om je klachten te verlichten.

FAQ: Zijn klachten rondom mijn regels normaal?

Nee, klachten rondom je menstruatie zijn niet normaal. Al eeuwenlang worden ze gezien als ‘iets wat er nu eenmaal bijhoort’, maar dat is niet zo. Een gezonde cyclus is er een met geen, of minimale klachten.

FAQ: Wat is PMS?

Het premenstrueel syndroom, afgekort PMS, is een verzamelnaam voor verschillende symptomen die kunt hebben rondom je menstruatie. Je kunt fysieke en mentale symptomen ervaren zoals stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, eetbuien, krampen, angsten, acne, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel.  

PMS-symptomen worden in verband gebracht met hormonale schommelingen van oestrogeen en progesteron. Een hoog gehalte oestrogeen (vergeleken met progesteron) draagt bij aan PMS-symptomen. Dit wordt ook wel oestrogeendominantie genoemd.

Zo’n 5% van de vrouwen heeft last van PMS!

FAQ: Wat kan ik doen om mijn klachten verminderen?

Gelukkig is er veel wat je kunt doen om je menstruatiecyclus te verbeteren en PMS te verminderen. Lees ze in ons blog met 7 duidelijke en makkelijke toepasbare tips: Zeg guudbye tegen PMS  

FAQ: Welke supplementen helpen tegen mijn klachten?

Guud Vibes en Guud Inside zijn passende supplementen om je PMS-klachten te verminderen.

​​Bij vrouwen met PMS wordt vaak een tekort gezien aan magnesium. Magnesium komt van nature voor in groene groenten, avocado’s, bananen, pure chocolade en noten. Een magnesiumsupplement zoals Guud Vibes kan gebruikt worden vóór en tijdens de menstruatie en helpt hoofdpijn en krampen te voorkomen.

Guud Inside helpt je bij het behouden van een gezond hart en brein en zit vol Omega 3. Gezonde vetten zoals Omega-3 zijn belangrijk om je klachten te verminderen.

Bovendien is ons Omega-3-supplement gemaakt van algen, en niet van visolie. Dat maakt Guud Inside ook nog eens 100% plantaardig en duurzaam.

Heb je net als Gabriela last van PMS, of heb je andere klachten? Praat met een van onze experts via de chat, of stuur ons een e-mail. We helpen je graag! 🥰