Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Nu ik supplementen neem, ziet mijn huid er beter uit

Veel vrouwen hebben last van vage klachten. Ze zijn vaak niet één op één te linken aan de cyclus. Dat was ook het geval bij Sibyl. Ze had last van seborroïsch eczeem en liep hiervoor bij de dermatoloog. Die wilde haar zelfs antibiotica voorschrijven. Maar nu ze onze supplementen neemt en geen NuvaRing meer heeft, heeft ze niets meer nodig. Haar huid is beter dan ooit. Ze vertelt erover in ons blog.

"Mijn seborroïsch eczeem is eindelijk weg"

“Ik had last van seborroïsch eczeem rond mijn neus en ogen, en ik ging daarvoor naar de dermatoloog. Ik kreeg een crème en zelfs antibiotica voorgeschreven. Maar sinds ik gestopt ben met mijn anticonceptie en supplementen neem, is mijn eczeem zo goed als volledig weg.”

Eczeem heeft veel oorzaken, maar vaak komt het door een overprikkeling van je immuunsysteem. De oorzaak is vaak moeilijk te achterhalen – het kan aan bepaald voedsel liggen, maar ook komen door bijvoorbeeld stress of een overgevoeligheid voor bepaalde producten. Eczeem wordt vaak behandeld met crèmes, maar dit neemt de oorzaak niet weg. Steeds meer mensen hebben last van eczeem. Uit verschillende onderzoeken blijkt:

  1. Supplementen van vitamine D, vitamine E en omega 3-vetzuren kunnen zorgen voor verbetering van eczeem-klachten. 
  2. Dat een tekort aan vitamine D een rol speelt bij het ontstaan van eczeem-klachten.
  3. Zink en seleen zijn gelinkt aan gezondheidsclaims die de huid ondersteunen. Arctium lappa helpt bij ontstoken huid. 

Sibyl neemt Flow, Inside en Vibes. Dit trio is de perfecte combinatie voor elke vrouw die zich elke dag van de maand goed wil voelen.

"Ik ben uitgeruster, slaap beter en zit beter in mijn vel"

Sibyl heeft inmiddels niet alleen een betere huid, maar ze voelt zich ook beter. “Sinds ik de supplementen neem, zit ik veel beter in mijn vel. Ik slaap beter, mijn huid ziet er beter uit, en ik voel me uitgeruster. Ik ben ook 100 procent zeker dat ik binnen krijg wat ik nodig heb.”

We schreven al vaker over slaap, stress, en slaap en je cyclus. Lees dit blog voor meer tips over een goede nachtrust: Slaap en je cyclus - hoe zijn ze verbonden?

"Eindelijk in tune met mijn lichaam"

Toen Sibyl stopte met de NuvaRing, duurde het even voordat haar cyclus weer op gang kwam. Dat gebeurt bij meer vrouwen. Als je lichaam gewend is aan de hormonen, duurt het vaak even voordat je lichaam zich heeft ontdaan van de hormonen, en je eigen hormoonhuishouding weer goed op gang is.

Vaak is het onschuldig, maar het kan je wel onzeker maken. Want juist in tune zijn met je lichaam is zo empowering! Bij Sibyl is het allemaal goed gekomen. “Ik ben nu dertig geworden en ik voel mij op de een of andere manier voor het eerst in mijn leven vrouw. Dat is een heel speciaal gevoel, ik kan dat bijna niet omschrijven. Ik ben meer in tune met mijn lichaam, ook met mijn cyclus.”

Sibyl neemt de vier supplementen van Guud Woman:

Sibyl neemt alle vier supplementen van Guud: Flow, Inside, Vibes en Glow. Alle supplementen zijn zo geformuleerd dat je ze veilig kunt nemen zonder de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te overschrijden. 

  1. Sibyl nam Guud Glow dagelijks gedurende 3 maanden. Nu haar huid dankzij Guud Glow beter is, neemt ze Guud Glow alleen nog maar tijdens de tweede helft van haar cyclus wanneer haar huid gevoeliger is voor onzuiverheden.
  2. Het trio Flow, Inside en Vibes is de perfecte combinatie voor elke vrouw die zich elke dag van de maand goed wil voelen. Guud Flow + Inside bevatten alle Guud stuff die je nodig hebt en ondersteunen je op alle vlakken: je mood, mind, cyclus, vruchtbaarheid en zwangerschap. En Guud Vibes helpt tegen vermoeidheid. Met deze combi ben je altijd klaar voor wat het leven je ook brengt! 

Koop je een bundel van onze producten, dan krijg je 15% korting. En voor nog meer korting (en gemak!) kies je voor een subscription. Hierbij krijg je je supplementen elke maand gratis thuisbezorgd. En geen zorgen, je kunt je abonnement elke maand wijzigen of annuleren. Shop de supplementen hier!

Heb je problemen rondom je menstruatie? Hieronder vind je onze veelgestelde vragen en ontdek je welke supplementen jij kunt nemen.

De meest gestelde vragen over je huid, slaap en anticonceptie

Wat kan Guud betekenen voor mijn huid?

Ben je de pubertijd voorbij en heb je nog steeds last van acne? Dan heb je waarschijnlijk te maken met hormonale acne. Gedurende je cyclus veranderen je hormonen. Sommige vrouwen zijn gevoeliger voor deze hormoonschommelingen en krijgen als reactie hierop acne. Het kan ook zijn dat je cyclus niet optimaal is en je extremere schommelingen hebt, waar je lichaam ook weer extremer op reageert

Guud Glow en Guud Inside zijn de perfecte supplementen voor een rustigere huid. Guud Glow helpt je om je tijdens je hele cyclus mooi, krachtig en sterk te voelen. Dit natuurlijke supplement bevat alles wat je nodig hebt voor een stralende huid, gezond haar en sterke nagels. Guud Inside helpt je bij het behouden van een gezond hart en brein en zit vol Omega 3. Gezonde vetten zoals Omega-3 zijn belangrijk om je klachten te verminderen.

Lees meer over hormonale acne in ons blog: Hormonale acne: Dit is het en zo behandel je het

Moet ik supplementen nemen nu ik ben gestopt met mijn anticonceptie?

Ja, wij raden dit je zeker aan. We schreven er een blog over: Stoppen met de pil? Zo help je je lichaam er weer bovenop.

Ik slaap slecht, wat kan ik doen?

Zorg voor een goede slaaproutine, en besef je dat je nachtrust de hele maand door verandert (lees erover in ons blog). Er zijn mineralen en kruiden die ervoor kunnen zorgen dat je beter slaapt. Een belangrijk en veilig mineraal waardoor je beter slaapt, is magnesium.

Magnesium helpt met het reguleren van het stresshormoon cortisol, en helpt bij het aanmaken van je slaaphormoon melatonine. Als je magnesium slikt, daalt de productie van het stresshormoon, waardoor je dieper slaapt. Zie het als een niet-schadelijke slaappil. 😉

Onze Guud Vibes-supplementen bevatten magnesium van algen (Aquamin), magnesiumcitraat en bisglycinaat. Magnesium wordt vaak verkocht als magnesiumoxide, maar je lichaam kan dit moeilijk opnemen, en het geeft vaak veel maag- en darm-problemen.

Het lichaam neemt magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat beter op. Dit zijn natuurlijk gebonden magnesiumvormen. Deze vormen geven hierdoor betere resultaten, en bovendien vermijd je hiermee het risico op maag- en darm-problemen. Magnesiumcitraat en bisglycinaat worden gebruikt in hoogwaardige magnesiumsupplementen zoals onze Guud Vibes.

Hoe lang moet ik de supplementen nemen?

Voor het beste effect gebruik je de supplementen minimaal 3 tot 6 maanden.

Waar let ik op bij het kiezen van supplementen? Er is zoveel te koop!

We get you. Het is ook best ingewikkeld. Gelukkig hebben wij het harde werk voor je gedaan en precies opgeschreven waar je op moet letten. Lees het hier.

Wat kan ik verder nog doen?

Wij zien de supplementen aanvulling op een gezonde levensstijl. Wat is een gezonde levensstijl? Gebalanceerd eten, bewegen, en stress zoveel mogelijk vermijden. Doe je dat nog niet, dan raden we je aan er mee te beginnen. Je zult het verschil écht merken. 

Heb je hulp nodig? Wij zijn er voor je. Chat met ons via onze website (onderaan deze pagina), of via Instagram of Facebook!