Reviewed door

Uwe Porters - Pregnancy & Postpartum Expert

  • Hormones

Een betere cyclus en zwangerschap dankzij de supplementen van Guud Woman

Veel vrouwen ontdekken supplementen wanneer ze zwanger willen worden. Foliumzuur, maar ook veel andere vitaminen en mineralen worden aangeraden voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Guud ambassador Sophie ontdekte onze supplementen toen ze zwanger wilde worden.

“Ik heb Guud leren kennen voor mijn zwangerschap. Voor, tijdens en na de zwangerschap heb ik de supplementen door kunnen gebruiken. Ook nu ik borstvoeding geef, kan ik de supplementen veilig blijven gebruiken.”

100% hoogwaardige supplementen

Bij het ontwikkelen van onze producten hebben we veel onderzoek gedaan naar de juiste ingrediënten. Veel supplementen worden namelijk niet goed opgenomen door het lichaam, of zitten vol chemische fillers.

Al onze supplementen zijn made in Belgium, 100% plant based, duurzaam en vrij van gluten, tarwe en lactose. Sophie wist dan ook dat ze de supplementen veilig kon gebruiken: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de supplementen van goede kwaliteit zijn.”

Ontdek je cyclus met Guud

Wanneer vrouwen zwanger willen worden, houden ze hun cyclus in de gaten. Wanneer heb ik mijn regels? Wanneer is mijn eisprong? Ben ik überhaupt wel vruchtbaar? 

Inmiddels kent Sophie haar lichaam en cyclus erg goed. “Voor mij is een gezonde cyclus dat je vruchtbaar bent, en je maandelijks een eisprong ervaart. En daarnaast is het belangrijk dat je je lichaam goed leert kennen dat je de verschillende fases kunt ervaren en voelt, dat je een goede voeling hebt met je lichaam.”

Ben je bezig met zwanger worden, ben je zwanger, of geef je borstvoeding? Hieronder vind je onze veelgestelde vragen en ontdek je welke supplementen jij kunt nemen.

FAQ: Ik wil zwanger worden, wat heeft mijn lichaam nodig?

Om zwanger te worden, heb je allereerst een eisprong nodig. Een regelmatige eisprong heb je bij een gezonde cyclus. Een gezonde cyclus bevorder je met een gezonde lifestyle, dieet, sporten en de juiste supplementen.

Om je lichaam verder goed voor te bereiden op de zwangerschap, en zeker te zijn dat jouw lichaam de perfecte basis is voor een zwangerschap, is het aan te raden actief foliumzuur te nemen. Actief foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje, hazenlip of een open gehemelte bij je baby.

Guud Flow bevat naast 500 mcg actief foliumzuur ook  ijzer, vitamine A, C, D, B1, B5, B6, B12  zink en inositol. We gebruiken ingrediënten die gelinkt zijn aan gezondheidsclaims waardoor ze wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zink is een mineraal dat bijvoorbeeld je vruchtbaarheid ondersteunt en bijdraagt tot normale testosteronespiegels in het bloed. 

FAQ: Wat heeft mijn lichaam nodig tijdens de zwangerschap? 🤰

Zodra je zwanger bent, gaat je lichaam hard werken om een paar cellen om te toveren tot een volledige baby. Dit kost veel energie. Zorg goed voor jezelf en je baby en blijf de eerste weken actief foliumzuur slikken.

Genoeg vitamine D3 is ook aan te raden. Dit draagt bij aan een goede groei van je kindje. Het is lastig om genoeg vitamine D3 binnen te krijgen met een normaal dieet, en daarom is het aan te raden om extra vitamine D3 in te nemen. Je kunt hiermee al beginnen vanaf het moment dat je zwanger wilt worden.

Deze ingrediënten vind je in Guud Flow.

Guud Flow is een multivitamine met actief foliumzuur, speciaal ontwikkeld om je hormonen te helpen reguleren, een gezonde cyclus te bevorderen en je vruchtbaarheid te ondersteunen. Deze capsules bevatten alle guud stuff die je nodig hebt: Vitamine A, C, D3, B1, B5, B6, ijzer, zink, inositol en actief foliumzuur.

Guud Inside zit vol Omega 3. Gezonde vetten zoals Omega 3 zijn belangrijk om je klachten te verminderen. Guud Inside helpt je bij het behouden van een gezond hart en brein. Perfect voor tijdens je zwangerschap.

Bovendien is ons Omega-3-supplement gemaakt van algen, en niet van visolie. Dat maakt Guud Inside 100% plantaardig en duurzaam.

Guud Vibes geeft je verder de perfecte combinatie van magnesium en vitamine B6 en helpt tegen vermoeidheid en bij het behouden van je energie. Magnesium helpt ook de spier- en psychologische functie te behouden. Zo ben je altijd klaar voor wat deze nieuwe fase je brengt!

FAQ: Ik wil borstvoeding geven, welke supplementen kan ik nemen? 🤱

Wist je dat je gemiddeld vijfhonderd calorieën per dag extra nodig hebt als je borstvoeding geeft? Hoewel een vrouwenlichaam borstvoeding geven goed aankan, kunnen extra supplementen geen kwaad. Zo help je je lichaam gezond te houden en weet je zeker dat je al die guud stuff ook doorgeeft aan je baby.

Guud FlowGuud Inside en Guud Vibes zijn supplementen die je veilig kan doornemen voor als je borstvoeding geeft.

Guud Flow bevat vitamine B12, wat wordt aangeraden als je borstvoeding geeft en geen dierlijke producten eet. Daarnaast bevat Guud Flow vitamine D, wat wordt aangeraden als je borstvoeding geeft.

lees: 'Wat moet je doen bij borstvoeding'

Guud Inside zit vol omega-3. Gezonde vetten zoals omega-3 zijn bij het behouden van een gezond hart en brein.

Als je borstvoeding geeft, is de magnesium van Guud Vibes verder een perfecte aanvulling, aangezien je in deze fase van je leven graag je energiepeil ondersteunt en vermoeidheid vermindert.  

Al deze supplementen zijn 100% veilig te gebruiken bij het geven van borstvoeding.

FAQ: Zijn supplementen eigenlijk wel veilig?

Ja, maar niet allemaal. Omdat je baby tijdens de zwangerschap direct met jouw lichaam is verbonden, en dus ook bijna alles binnenkrijgt, zijn er dingen waar je op moet letten bij het nemen van supplementen. Dit geldt ook tijdens de borstvoedingsperiode. Neem daarom altijd supplementen die kunnen gebruikt worden tijdens de zwangerschap zoals de Guud Flow, Guud Inside en Guud Vibes.

Wat met vitamine A? 

Vrouwen die Roaccutane (met hoge dosis vitamine A) nemen voor acne te bestrijden mogen niet zwanger worden omdat te veel vitamine A in een hoge dosis schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby.

In Guud Flow zit vitamine A, onder de vorm van bètacaroteen. Bètacaroteen is essentieel voor het gezichtsvermogen, een normale groei en ontwikkeling, en voortplanting.

En als je zwanger bent, is vitamine A belangrijk voor de groei van je ongeboren baby:

  • Het is nodig voor de ontwikkeling van de ogen, organen en het ruggenmerg van je baby.
  • Het zorgt ervoor dat het lichaam van je baby zich symmetrisch ontwikkelt.
  • Het is belangrijk voor de rijping van de longen van je kind.

Een teveel aan vitamine A tijdens zwangerschap is inderdaad niet goed, maar dan spreken we over meer dan 3000 ug, en in Guud Flow zit 800ug.

Geef je net als Sophie borstvoeding, of wil je zwanger worden of ben je zwanger? Praat met een van onze experts via de chat, of stuur ons een e-mail. We helpen je graag! 🥰